Yakup ÇINAR - Okul Müdürü

1977 yılında Sivas Altınyayla Başyayla köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra, Devlet Parasız Yatılılık sınavını kazanarak Hafik Adem Yavuz Yatılı İlköğretim okuluna gitti. Lise eğitimini Şarkışla Endüstri Meslek Lisesinde bitirdi. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal Öğretmenliğinden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde Tezli Yüksek Lisansını (master) yaptı. 2-3 yıl özel eğitim kurumlarında müdürlük yaptıktan sonra, İstanbuldaki çeşitli firmalarda Teknik Ressam, Proje sorumlusu, Proje Yürütücüsü, Fabrika Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. Aynı zamanda İstanbuldaki çeşitli sivil toplum kuruluşlarında İl Yönetim Kurulu Üyeliği, ilçe yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundu. Ağır çelik uzmanı, Prefabrik yapılar uzmanı olarak 3 yıl kendi şirketini işletti.  2015 yılında Metal Teknolojisi Öğretmeni olarak Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine atandı. İyi derecede Autocad ve Solidworks bilmektedir. Evli 4 çocuk babası.