Dilimizin zenginliği Projesi kapsamında "Kutadgu Bilig Okumaları" kelime türetme oyunu etkinliği yapıldı.

Şarkışla Öğretmen Evi ve Aksam Sanat Okulu Müdürlüğünün girişine Metal Teknolojisi Alanı tarafından metal kemer yapıldı. Metal Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz.

Orman haftası okullarda 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan bir haftadır. Orman haftası ve ağaç bayramı olarak da adlandırılır. Amacı öğrencilere ormanların önemini öğretmektir. Hafta boyunca fidan dikilir ve ağaç ile ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır.

Biz de okul olarak bahçemize mevye ve çam ağaçları diktik.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Ramazan ayının manevi ikliminde, okulumuz öğretmen ve aileleri Şarkışla Öğretmen Evinde verilen iftar yemeğinde buluştu. İftara katılan öğretmen ve ailelerine çok teşekkür ederiz.

Şarkışla Öğretmen Evi yönetici ve çalışanlarına emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında  Şarkışla Orman İşletme Şefi Demet Telefon tarafından seminer düzenlenerek öğrencilerimize Orman Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Okulumuz adına Orman İşletme Şefi Demet hanıma ve ekibine çok teşekkür ederiz.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamından Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Şehitleri Sergisine gezi düzenlendi. Tüm okul olarak sergi ziyaret edildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ‘nin 109.yıl dönümü, Tarih kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program okulumuz konferans salonunda kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Çanakkale Zaferi’ nin kronolojik tarihini anlatan sunum, şiir ve gösteriler yapıldı. Çanakkale şehitleri başta olmak üzere mukaddesatımız ve vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimizi minnet ve hürmetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde, öğrencilerimizle Şarkışla Garnizon Şehitliğindeki programa katıldık.

18 Şubat 1.ders saati tüm Sivasla birlikte kitap okuduk.

15.03.2024 okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin başarılarının artırılması için, Okul Rehber Öğretmenimiz Raziye Satılmış önderliğinde her hafta 12. sınıf öğrencilerine deneme yapılmaktadır. Bu haftaki denememize 12E ve 12D sınıfı öğrencilerimiz katıldı.

“Dünya Pi Günü” okulumuz matematik zümresi tarafından hazırlanan bir pano ile kutlandı. Matematik zümre öğretmenleri ilk önce okulumuzda görev yapan öğretmenlere etkinliğinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bir hafta boyunca sergilenecek olan pi panosunu hazırlayan Betül Kahyaroğlu, Elif Sakallı ve Esra Keleş hocalarımıza çok teşekkür ederiz.

Şarkışla ilçe milli eğitim müdürlüğüne dosya dolabı, mutfak dolabı ve askılık imalatı yaptık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Programda günün anlam ve önemi ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrencilerimiz İstiklal Marşı Oratoryo gösterimi yaptılar, çeşitli şiirler okundu.

Sözleri Mehmet Akif Ersoy’a ait olan “Zulmü Alkışlayamam” şarkısı koro eşliğinde söylendi. Programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”

M. Akif Ersoy

Okulumuza "Müslüman Bilim Adamları" posterlerini astık. Nazife Pınarbaşı öğretmenimize ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz.

Ramazan ayı münasebetiyle okulumuzun 2.katına "RAMAZAN KÖŞESİ" oluşturduk. Değerler Eğitimi Kulübü Öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz.