Şbt

Okul müdürümüz Yakup ÇINAR, ÇEDES projesi kapsamında pansiyonda kalan öğrencilerimizle, "Öğrenciler sözleri değil, ayak izlerini takip eder" konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Bizleri pansiyonda en iyi şekilde ağırlayan Şeyh Edebali MTAL müdürü Hallit Seyfullah Aydoğan'a ve Müdür Başyardımcısı Salih Uzundağ'a çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda 10. sınıflar arası; soyut düşünce, konsantrasyon, strateji ve hız oyunu olan pramit (pylos) turnuvası yapıldı. Turnuva birincisi Enes Emre Duman, ikincisi Ömer Boz oldu. Birinciye 500 TL para ödülü, İkinciye 200 TL para ödülü verildi. Emeği geçen Matematik öğretmenlerimiz; Betül KAHYAROĞLU, Esra KELEŞ ve Elif SAKALLI hocacalarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun girişine kupalık dolabı yapıldı. Yapılan kupalık dolabı okul girişine ayrı bir renk kattı. Kupalık dolabı kupalarla doluyor, okulumuzun başarısı günden güne artıyor. Kupalık dolabının yapımında emeği geçen idarecilerimize, Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı öğretmen ve öğrencilerine, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz.

Şbt

11E Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencilerimiz, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Bilgisayar sınıfının bozuk olan bilgisarlarına format attı. Arızalı parçalar değiştirilerek bilgisayarları kullanılabilir hale getirdiler.

Şbt

20 Şubat 3.ders saati tüm Sivas kitap okudu.

Şbt

Teknofest başvuru süresi 29.02.2024 tarihine kadar uzatıldı.

Şbt

Metal Teknolojisi Alanı, okulumuzdaki tüm öğretmenlerimize çiğ köfte ikramında bulundu. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Birlik, beraberlik ve okul kültürünün geliştiği bir etkinlik oldu. Öğle arası saatinde yapılan bu etkinliğe Okulumuz saymanı Deniz Dolma, eski müdür yardımcılarımızdan İsmail Yılmaz, Mesem müdür yardımcısı Abdullah Aktaş katılım sağladı.

Şbt

Okul ve bölüm ziyaretlerinde bulunan öğretmenlerimizle fikir alış verişinde bulunuldu.

Şehit Ahmet Karahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi:

Müdür Başyardımcısı Mustafa KOÇAK,

Müdür Yardımcısı Turan KARADENİZ,

Metal Teknolojisi Şefi Ziya BAYRAM,

Bilişim Tekolojisi Şefi Mustafa BAYDEMİR,

Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alan Şefi Devran ÇELİK,

ve Elektrik Elektronik Alanı Öğretmenlerimizin yapmış oldukları bu nazik ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Şbt

Öğrenciler arası Divan-u Lügati-t Türk Atasözleri Yarışması Yapıldı.

Şbt

Türkiye Cumhuriyeti Vergi İdaresi Başkanlığı tarafından öğrenciler için hazırlanan, vergi bilincini kazandırmak için eğitim içerikleri öğrencilerimize izletildi.

Şbt

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü Florida açıklarında okyanusa indi.

Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Axiom-3 ekibi, Dragon kapsülüyle Çarşamba günü saat 17.20'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çıkış yaptı. Axiom-3 ekibi yaklaşık 48 saatlik yolculuğun ardından Florida açıklarına iniş yaptı.

Şbt

2021 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tüm Dünya’ya duyurulan Millî Uzay Programına ilişkin Türkiye Uzay Ajansı tarafından "Ay Yıldızımız Çok Yakında Uzayda!" başlığıyla hazırlanan kapsamlı video Bakanlığımız Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Kütüphane altında; Bilim ve Teknoloji > Bilimsel Çalışmalar > Uzay ve Havacılık kategorisinde yayınlandığı Bakanlığımızın ilgili yazısı gereği tüm sınıflarımızda izletilmiş olup, http://meb.ai/FXViiQ bağlantısında yer alan videoyu siz de izleyebilirsiniz.

Şbt

2023-2024 Eğitim ve öğretim yılı ikinci dönem öğretmenler kurul toplantısını gerçekleştirdik. Birinci dönemin genel olarak değerlendirildiği toplantıda, yeni yönetmeliklere göre ikinci dönem yapılacak faaliyetler hakkında çeşitli kararlar alındı.

Ahmet Turgay İmamgiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

-          Tüm sınıf ve koridor pencerelerine güvenlik kilidi takıldı.

-          Tüm elektrik panolarının önlerine yalıtkan paspas yerleştirildi.

-          Tüm yangın tüpleri yenilendi.

-          Tüm katlara acil çıkış krokileri asıldı.

-          Okul giriş çıkışlarına otomatik kapı yapıldı.

Şbt

Önceki yıllarda yapmış olduğumuz voleybol oyun sahası, basketbol oyun sahası, bocce oyun sahasına ek olarak, Halka atma oyun sahasını da okulumuza kazandırdık.

HALK ATMA OYUNU NASIL OYNANIR:

1.OYUN:  Tüm öğrenciler ilk önce 1.çizginin etrafına sıralanır. Halkayı geçirenler 2.çizgiye geçer, buradan da halkayı geçirenler 3.çizgiye geçer. Halkayı geçiremeyen öğrenciler elenir. En sona kalan öğrenci birinci olur.

2.OYUN: Tüm öğrenciler ilk önce 1.çizginin etrafından sıralanır. 1.çizgiden halkayı geçiren öğrenci 1 puan alır, 2.çizgiden halkayı geçiren öğrenci 2 puan alır. Öğrenci herhangi bir çizgiden puan almadan bir üst çizgiye geçemez. En yüksek aldığı çizgiden alttaki herhangi bir çizgiden atma serbestliği vardır. En çok puan alan öğrenci birinci olur.