2023-2024 eğitim öğretim yılı 2.dönem 1. ortak sınav tarihleri belli oldu. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz

Ortak Sınav Tarihleri Güncellendi

Millî Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavlara ilişkin örnek soru kitapçıkları, her sınıf düzeyinde hazırlanarak soruların çözüm videolarıyla beraber öğrencilerin erişimine açıldı.   Öğretmenlere sınav uygulamalarında rehber niteliği taşıyan söz konusu örnek soruların çözüm videoları ise öğrencilerin girecekleri yazılı sınavlardaki sorulara nasıl cevap vermeleri gerektiğine yönelik bilgi sahibi olmalarını sağlayacak.   Diğer yandan eğitim kurumu, sınıf/alan zümreleri, kendi il sınıf/alan zümrelerince hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre söz konusu örneklerde yer alan soru şekillerine uygun açık uçlu veya kısa cevaplı sorulardan oluşan sınav sorularını hazırlayacak.

Örnek soru kitapçıklarına ulaşmak için tıklayınız.

Temel eğitim örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız.

Ortaöğretim örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız.

Sınav sonuç sayfası için tıklayınız.

CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

Şbt

Yoğun başvuru sebebiyle sistemde yaşanan gecikmelerin önüne geçmek için Teknofest başvuru süresi 29 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Şbt

2024-2025 dönemi eTwinning Okulu başvuruları 6 Şubat 2024 tarihi itibariyle başlamıştır. eTwinning Okulu Etiketi başvurusu yapabilecek okulların adaylık durumunu belirlemek için bazı ön koşullar dikkate alınacaktır. Bu koşulları sağlayan okullar başvuru yapabilecektir.

Şbt

Deneyap Teknoloji Atölyeleri ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli gençlerin

tespit edilmeleri, bilim ve teknoloji alanında gelişimleri için Bakanlığımızın da paydaşı olduğu

kurumlarla iş birliğinde gençlik merkezlerinde kurulmuştur.

81 ilde 104 Deneyap Teknoloji Atölyesine öğrenci alımlarının ilk aşamasını oluşturan elektronik

sınav(e-sınav) için başvurular adresinden https://www.deneyap.org/tr/ 7 Şubat-25 Şubat 2024 tarihleri

arasında saat 23.59'a kadar online ortamda alınacaktır.

E-sınav, 28 Şubat-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Farabi Gençlik Merkezince oluşturulan sınav

salonlarındaki bilgisayarlarda seanslar halinde gerçekleştirilecektir.

https://www.deneyap.org/tr/ adresinde başvurular ve sürece ilişkin bilgiler mevcut olup, herhangi

bir sorun olması durumunda velilerimiz Farabi Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nün 0346 226 13 27 nolu

telefonuna ulaşarak bilgi alabilecektir.

Şbt

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+Akreditasyonu 2024 dönemi başvuruları başladı.

2023-2024 İkinci Dönem Haftalık Ders Programları

Şbt

2024 YKS başvuruları ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre 01-26 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak.

Sınav için zamanında müracaat edemeyen ve önceki tarihleri kaçıran öğrenciler, 05-07 Mart 2024 tarihleri arasında geç başvuru yapabilme imkânına bulacaklar.

YKS Başvurusu Nasıl Yapılır:

YKS sınavına başvurmak isteyen adaylar aşağıdaki adımları takip etmelidir:

1. Başvuru süresi içinde ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresine gidin.

2. ÖSYM'nin internet sitesinde bulunan "Aday Başvuru Formu"nu doldurun.

3. Başvurunuzu ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilirsiniz.

4. Başvuru ücretinizi ÖSYM'nin belirlediği bankalara yatırmanız gerekecektir.

Ock

file:///C:/Users/Meb/Downloads/lkyretim_ve_Ortayretim_Kurumlar_Bursluluk_Snav_BaAvuru_ve_Uygulama_Klavuzu%20(1).pdf

Ock

Okulumuzda 2024 yılı Şubat ayında MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 58. maddesine göre yapılacak olan  sorumluluk sınavları tarihleri ve hangi numaralı öğrencilerin katılacağı aşağıda belirtilmiştir.

ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ sorumluluk sınavları esasları

Ock

Hedef & Miras projesi kapsamından Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde yapacağı tüm sınav tarihleri belli olmuştur.